Delavnice, predavanja, seminarji

//Delavnice, predavanja, seminarji
­

Seminar za flavto na Reki, Hrvaška

02. 04. 2019, Srednja glasben šola Reka, Hrvaška

Seminar za dijakinje in učenke flavte Srednje glasbene in glasbene šole Reka

Na povabilo kolegice Paole Radin sem na Srednji in glasbeni šoli na Reki izvedla seminar za učence in dijakinje flavte. Po seminarju je potekal nastop, kjer so se predstavile tudi dijakinje Umetniške gimnazije Koper. Prijetna izkušnja!


2 april, 2019|

Seminar za flavto v Celju

29. 03. 2019, Glasben šola Celje

Seminar za dijakinje flavte Umetniške gimnazije Celje

V okviru gostovanja dijakinj Umetniške gimnazije Koper na Glasbeni šoli Celje, je bil v obliki izmenjave dijakinj flavte Umetniške gimnazije Celje (mentorica Mirjana Brežnik) in dijakinj Umetniške gimnazije Koper izveden seminar. Praktični napotki za reševanje težav ter nadgradnja interpretacije je obogatila igranje mladih flavtistk.


Po seminarju je sledil skupen nastop, kjer so se dijakinje med seboj poslušale, se bodrile ter predale svoja doživljanja občinstvu. Krasen izlet, koristno izobraževanje ter čudovita izkušnja.

29 marec, 2019|

Seminar in delavnica GŠ Franca Šturma Ljubljana

09. 01. 2019 Glasbena šola Franca Šturma Ljubljana

SEMINAR in DELAVNICA za učence flavte glasbene šole Franca Šturma Ljubljana

Vedno se z veseljem odzovem povabilu na seminar ali delavnico nastopanja. Tokrat sem na povabilo učiteljic flavte glasbene šole Franca Šturma Ljubljana izvedla seminar za učence flavte.

V tako kratkem času vedno poskušam s kar največ praktičnimi nasveti pomagati učencem pri reševanju specifičnih težav. Ob ustreznem pristopu so bili pri nekaterih učencih razlike v igranju slišne takoj. Nekateri pa za spremembe potrebujejo nekaj več časa. Največji poudarek sem dala na “pametnem” vadenju.


Delavnica nastopanja pa je bila namenjena velikemu številu učencev, ki sestavljajo dva šolska ansambla flavt (mlajši in starejši ansambel). Vedno je koristno, da učenci slišijo, opazujejo, se zavedajo ter tudi preizkusijo trening prihoda na oder, priklona ter sprejemanja aplavza ter se s tem zavedajo sebe. Vse naučeno so učenci lahko uporabili na nastopu, ki je sledil in so ga izvedli po delavnici.

Pester flavtistični dan in prelepa izkušnja za učence flavte.

10 januar, 2019|

Philipp Bernold – GŠ Domžale

15. 12. 2018, Glasbena šola Domžale

Seminar za flavto

Predavatelj: Philipp Bernold (Francija)

V soboto, 15. decembra 2018, je na Glasbeni šoli Domžale potekal seminar za flavto francoskega flavtista Philippeja Bernolda, profesorja za flavto in komorno glasbo na pariškem konservatoriju Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, dirigenta in koncertanta, ki je posnel več kot 20 zgoščenk.

Za dijakinji flavte Niko Može in Aljo Boštjančič je bila aktivna udeležba na seminarju enkratna priložnost, da od znanega francoskega flavtista, ki poučuje na prestižnem konservatoriju, pridobita koristne napotke za izboljšanje svojega igranja. Profesor Bernold je z vsakim aktivnim udeležencem vzpostavil topel, zaupanja vreden odnos. Vsakega je na hudomušen in prijeten način motiviral in mu s poučnim pedagoškim pristopom pomagal k boljši izvedbi skladb. Tudi za poslušalce (učitelje flavte, učence, dijake in študente) je bilo poslušanje prijetno in zabavno.

Čez celoten seminar je bil največji poudarek na dihalni tehniki in energiji zvoka; pomembnosti avtomatičnega delovanja preponskega dihanja; fleksibilnosti pritiska zraka, ki je odvisen od tehničnih potreb; poznavanju pomena kompozicije; intonančno čisti igri … Za profesorja Bernolda je igranje flavte kot fitnes, saj gre pri tem za uporabo ustrezno določenih mišic, ki se ob dolgotrajnem in vztrajnem vadenju okrepijo. Le tako njihovo delovanje s časom postane avtomatično.

Doživeli smo zelo poučen seminar, ki je kljub napornemu urniku med poslušalce vnesel sproščeno in nasmejano vzdušje. Kako se je bogata glasbena izkušnja vtisnila v spomin, pa pripovedujeta dijakinji flavte.


»V soboto, 15. decembra, sem se aktivno udeležila seminarja v Domžalah pri profesorju Philippeju Bernoldu. Dal mi je veliko koristnih nasvetov in mi pomagal pri izboljšanju šibkosti igranja flavte. Aktivna ura z njim se mi je zelo vtisnila v spomin, saj je na zelo hudomušen, zabaven in nenavadno smešen način svoje znanje predal meni in drugim. Zelo sem vesela, da sem imela možnost igrati pred tako znanim in dobrim flavtistom, človekom ter sem od njega dobila pozitivno mnenje in koristne nasvete.« Alja Boštjančič, 3. l. UG


»Na seminarju v Domžalah sem se imela zelo lepo. Profesor me je navdušil s svojim znanjem in igranjem. Naučila sem se veliko novega in spoznala sem nove prijatelje. Prisluhnila sem tudi njegovemu koncertu, na katerem sem tudi zelo uživala.« Nika Može, 1. l. UG


15 december, 2018|

FlavtIstra 2018 – Top festival!

sobota, 24. in nedelja, 25. 11. 2018, Glasbena šola Koper

5. Festival FlavtIstra

Festival mladih flavtistov v okviru 5. mednarodnega združevanja mladih flavtistov, 24. in 25. novembra 2018, v prostorih Glasbene šole Koper. Cilj FlavtIstre: preko festivala, delavnic, predavanj, predstavitev, koncertov in razstav omogočiti mladim flavtistom celodnevno druženje, medsebojno povezovanje, izmenjavo izkušenj in pridobivanje znanj.


Vsaki dve leti se v organizaciji Glasbene šole Koper in Modriart v Kopru odvija vse bolj odmeven mednarodni dogodek, ki je namenjen mladim flavtistom, njihovim učiteljem, staršem in ljubiteljem flavte na sploh. V soboto, 24. in nedeljo, 25. novembra je na Glasbeni šoli Koper potekalo 5. mednarodno združevanje mladih flavtistov – FlavtIstra 2018, v okviru katerega so potekali festival mladih flavtistov, izobraževalne delavnice in poučna predavanja, koncerti slavnih flavtistov in razstave flavt, notne literature in pripomočkov.

Na festivalu je mednarodna komisija, ki so jo sestavljali izvrstni koncertant in pedagogi Jasmine Choi iz Koreje, Mario Caroli iz Italije, Etni Molletones iz Venezuele in Matej Zupan iz Slovenije, pisno podala svoja mnenja o nastopu mladih flavtistov ter s tem na učinkovit in stimulativen način pripomogla k pozitivni povratni informaciji, brez ocenjevanja in tekmovalnega rivalstva. Prav vsi člani mednarodne žirije so bili nad nivojem in tehnično pripravljenostjo mladih flavtistov zelo navdušeni.

»Na festivalu FlavtIstra 2018 v Kopru sem se imela čudovito. Najprej sem bila prijetno presenečena nad visokim nivojem igranja mladih flavtistov, ki so se predstavili na festivalu. Kot drugo, in mogoče najbolj pomembno, bila sem presenečena nad posebnim konceptom FlavtIstre, ki omogoča vsakemu udeležencu, da se predstavi s krajšim koncertom in pridobi pisno mnenje strokovnjakov. Tako se izognemo nepotrebnemu občutku premaganosti oz. poraza. Glasbeniki se ne učimo in igramo zato, da bi zmagovali kot atleti – športniki na olimpijskih igrah, temveč igramo preprosto zato, ker ljubimo glasbo, igranje flavte in smo srečni, če lahko vse to delimo z drugimi. Hvala Alenki Zupan za njeno filozofijo, bili smo srečni pred, med in po festivalu, kar služi namenu glasbe.« Jasmine Choi, članica komisije FlavtIstra 2018 in slavna flavtistka

Primorske novice – Istra

V petih kategorijah solistov starih od 10 do 24 let in dveh kategorijah komornih skupin s flavto se je predstavilo 70 mladih flavtistov iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Srbije ter Črne Gore. FlavtIstre se je udeležilo tudi lepo število pasivnih učencev in učiteljev iz slovenskih glasbenih šol ter spremljevalcev.

Festivala so se aktivno udeležile tudi učenka glasbene šole Koper Katja Filipič ter dijakinje umetniške gimnazije Koper Nika Može, Maruša Gjerek, Alja Boštjančič in Katja Leben. Dragocena mnenja izvrstnih flavtistov-žirantov so bogata popotnica in odlična motivacija za nadaljnjo glasbeno pot mladih flavtistov.


»FlavtIstra je bila zame čudovita izkušnja. Spoznala sem veliko novega, zanimivega in koristnega. Imeli smo priložnost spoznati štiri vrhunske flavtiste, od katerih smo se veliko naučili in uživali na njihovih koncertih. Vzdušje je bilo pozitivno in sproščeno.« Katja Filipič, 5. r. GŠ Koper

»Občutki festivala FlavtIstra so res čudoviti. Igrati pred tako velikimi flavtisti, glasbeniki je res nekaj neverjetnega. Kljub vsej profesionalnosti pa vseeno občutiš toplino in čar glasbe. Sama sem spoznala, da ni vse v tem kdo je boljši v tekmovalnosti. Ta neprecenljiva izkušnja mi pomeni zelo veliko.« Maruša Gjerek, 1. l. UG Koper

»Vesela sem, da sem imela priložnost spoznati tako odlične flavtiste. Program delavnic je bil zelo zabaven in poučen, poleg vsega pa sem spoznala tudi nove prijatelje, ki prihajajo iz različnih koncev sveta. Pridobila sem veliko novega znanja in ob tem zelo uživala.« Nika Može, 1. l. UG Koper

»Enkratna, fenomenalna izkušnja je name naredila zelo velik vtis. Zelo sem hvaležna, da sem lahko igrala pred tako vrhunskimi glasbeniki, flavtisti in hkrati srčnimi ljudmi ter od njih dobila mnenje in različne nasvete. Čeprav festival spominja na nekakšno tekmovanje pred komisijo ima čisto drugačen namen, kar mi je najbolj všeč. Ni tekmovalnosti, primerjanj z drugimi in trenj, temveč le delo na sebi, nadgrajevanje in spoznavanje drugih ter glasbe. Še enkrat hvala vsem, da so nam, flavtistom omogočili takšno priložnost in nepozabno izkušnjo.« Alja Boštjančič, 3. l. UG

»Odlična izkušnja za vsakega mladega flavtista, poučne in zanimive delavnice, izjemni koncerti svetovno znanih flavtistov. Skratka top festival!« Katja Leben, 4. l. UG


Bogat dvodnevni festival je vsem udeležencem preko delavnic, predstavitev in predavanj ponudil zanimiva in nova znanja ter bogate izkušnje. Pod vodstvom izvrstnih predavateljev je bila predstavljena navdihujoča vsebina: glasbena zabava s Flutemotion (Annemieke de Bruijn), kako se pripraviti na recital, koncert ali avdicijo (Etni Molletones), ravni človeškega sistema in vpliv glasbe na otrokov razvoj (Naike Dapiran), življenjska zgodba Jasmine Choi (Helene Filipčič Gardina), artikulacija malo drugače (Matej Zupan) ter zgodovina flavtističnega repertoarja skozi razvoj estetike (Mario Caroli).

Vrhunski koncerti gostujočih slavnih flavtistov so bili za mlade udeležence prava paša za ušesa. Koncertna dvorana GŠ Koper je pokala po šivih in marsikateri poslušalec je stal pred odprtimi vrati, da bi lahko prisluhnil Mateju Zupanu in harfistki Nicoletti Sanzin, Mariu Caroliju in pianistu Denysu Masliuku, Etniju Molletonesu in pianistu Luci Ferriniju ter Jasmine Choi in pianistu Tadeju Horvatu.

Sproščeno vzdušje, enkratno doživetje, delitev izkušenj, nepozabni koncerti, nasmejani obrazi mladih flavtistov, sladka torta in odlična izvedba so zaznamovali 5. FlavtIstro 2018.

Projekt FlavtIstra, kjer sta muziciranje in igranje brez primerjanja glavno vodilo, udejanja premike v setu glasbe in vnaša upanje med flavtiste. Tak pristop omogoča mladim svobodno glasbeno izražanje in pristnost lastnega doživljanja glasbe. V mladostniškem stilu izraženo navdušenje koprskih učenk in dijakinj flavte: “Skratka, top festival!” pove vse.

27 november, 2018|

Gareth McLearnon – KGBL

27. 09. 2018, KGBL Ljubljana

Predavanje za flavtiste: prof. Gareth  McLearnon (Irska)

Tema predavanja: Ton & artikulacija

27 september, 2018|

10.10.2015

Bangkok, TAJSKA

Thailand Flute Festival, Bangkok, Tajska

Delavnica za orkester flavt z nastopom

za študente flavte10.10.2015

Bangkok, TAJSKA

Thailand Flute Festival, Bangkok, Tajska

Delavnica o igranju flavte

za učence in dijake flavte19.-20.09.2015

Glasbena šola Koper

MODRIART in Glasbena šola Koper

FLAVTISTRA 2015, 4. strokovna delavnica učencev in učiteljev flavte:

Ustrezna znanja in orodja pri reševanju težav igranja flavte.

Predavatelji: dr. Matej Plevnik, Rozana Bažec and Maja Gal Štromar

Organizatorka: Alenka Zupan

za učence in učitelje flavte24. – 31.07.2015

Izola

Ars Haliaeti, Glasbena šola Izola

Masterclasses Haliaeti 2015: Masterclass za flavto

za učence in dijake flavte27. – 29.03.2015

Muzička škola Tivat, ČRNA GORA

Muzička škola Tivat, Črna gora

Delavnica: NASTOPANJE

Vaje za odpravljanje treme in uspešno nastopanje.

za učence Muzičke škole Tivat, Črna gora22. in 23.11.2014

Glasbena šola Koper

MODRIART in Glasbena šola Koper

FLAVTISTRA 2014, 3. mednarodno združevanje mladih flavtistov

Glasbena šola Koper

Festival mladih flavtistov, delavnice za učence in učitelje, predstavitve, predavanja, koncerti, razstave

Predavatelji: asist. dr. Matej Plevnik, Dušan Kitić, Alenka Rebula, Annemieke de Bruijn, Andrea Oliva, Maja Gal Štromar

Koncerti: Zagrebški ansambel flavt – ZAF, Kvartet flavt 4Syrinx, 2Flutes in Andrea Oliva

za učitelje, učence in ljubitelje flavte


članek:
“Wath can I say: Flute Festival FlavtIstra fantastic with a lot of gifted young Flutists, great collegues and a perfect organization in all details by the fine artist and sweet Lady Alenka Zupan. Pity only two days in Koper and not longer…I hope to come back soon! My best wishes to all of you.” Andrea Oliva (Italia)

“FlavtIstra je jedinstveno mjesto susreta svih generacija flautista, od početnika do vrhunskih profesionalaca. Čestitam Glasbenoj šoli Koper i cijelom timu na odličnoj organizaciji,a posebno dragoj kolegici Alenki Zupan koja me oduševila svojim entuzijazmom, kreativnošću i mene i moje učenice “zarazila” pozitivnom energijom.” Vesna Hajdin (Hrvatska)

“Draga Alenka, od srca Vam još jednom čestitam na odlično organizovanom festivalu, nastupu na koncertu u okviru istog, divnoj energiji i posvećenosti. Velika čast i zadovoljstvo mi je bilo što sam imala priliku da prisustvujem jednom takvom događaju i koji je utkano mnogo ljubavi. Iskrene čestitke i celom Vašem timu. Divni ste, nastavite tako. Veliki pozdrav.” Marijana Josipović – Mirković (Srbija)

“Zagrebački ansambl flauta čestita dragoj Alenki i njezinom timu na izvrsnoj organizaciji Flavtistre. Bile smo dio jednog iznimno zanimljivog festival na kojem je svaki flautist mogao pronaći kvalitetan poticaj za daljnji rad.
Bila je posebna čast nastupiti pred publikom zaljubljenika u flautu i uživati u njihovom aplauzu. Također pohvaljujemo ideju festivala, gdje ne postoji natjecanje, gdje mladi flautisti i njihovi učitelji odlaze puni poticajnih kritika, gdje im se pružaju alati za stjecanje novih znanja i iskustava koji su temelj za njihov daljnji rad i napredak. Čestitke Alenki Zupan i Glazbenoj školi Kopar.” Renata Penezić (Hrvatska)

“It was a really wonderful and great pleasure to be part of this Flute Festival 2014, organized by Alenka Zupan and Koper Music School. Many compliments for you and everybody who made this to a great success. Everybody was so kind and helpful. And so many enthusiastic and gifted Young  flutists, I enjoyed it so much. Thank you, dear Alenka, and all your friendly festival collegues!!! Special Ana and Erik for being my exhibitors, most of the time, you did it great!! Love and best wishes from the Netherlands.” Annemieke de Bruijn (Netherlands)


11.10.2014

Glasbena šola Koper

MODRIART in Glasbena šola Koper

III. strokovna delavnica učiteljev flavte:

Ustrezna znanja in orodja pri reševanju težav igranja flavte.

Predavatelji: asist. dr. Matej Plevnik, Rebeka Hren Dragolič, Maja Gal Štromar

Organizatorka: Alenka Zupan

za učitelje in študente flavte15.08.2014

Bangkok, TAJSKA

Western Music Department, Faculty of Fine Arts, Srinakharinworth University, Bangkok, Tajska

Seminar za flavto

za študente flavte in profesorje18. – 25.07.2014

DD Bled

MODRIART s.p. – 17. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti…

za učence in dijake flavte07. – 14.07.2014

Koper

Ars Haliaeti, Glasbena šola Koper in Univerza na Primorskem

Masterclasses Haliaeti 2014: Masterclass za flavto

za učence in dijake flavte10.-12.01.2014

Tolmin

Intenzivne vaje Orkestra flavt ZPGŠ

Umetniški vodja in dirigentka Orkestra flavt ZPGŠ

skupen projekt: sodelujejo učenci in učitelji flavte ZPGŠ


Cele zgodbe pa ne bi bilo brez
mag. Alenke Zupan. Prvi korak je bil narejen pod njenim dirigentskim in umetniškim vodstvom. Izbira programa, želja po čim boljših izvedbah, srečni obrazi mladih flavtistov in navdušenje poslušalcev ter ugodne strokovne kritike so bile motivacija za delo naprej.
Veliko glasbeno znanje, izkušnje in brezkompromisna predanost glasbi so vrline, ki jih pri Alenki tako spoštujemo. Zato upamo, da bo še naprej gradila to zgodbo.
Suzana Furlan Mitev, prof., vodja aktiva flavt, kljunastih flavt, oboe in fagota ZPGŠ (Zveze primorskih
glasbenih šol)


07.12.2013

Glasbena šola Zagorje

Glasbena šola Zagorje

Flavtkin dan – delavnica flavte

za učence in učitelje flavte


“Že dolgo časa smo na šoli načrtovali, da bi kot predavateljico na 2. Flavtkin dan povabili Alenko Zupan. Pravzaprav smo komaj čakali, da bo svoje bogato pedagoško znanje delila z nami. Končno smo 7. 12. 2013 to željo tudi realizirali. Čeprav smo vedeli kaj nas čaka, smo
bili kljub temu pozitivno presenečeni nad njeno simpatičnostjo podajanja tem, ki so bile na urniku. Seveda Alenka svojega znanja ne more v celoti podati v enem dnevu, zato je premišljeno strnila vse zanimive teme, mi pa smo takoj prišli na idejo, da bi se še kdaj srečali. Alenka, hvala, z veseljem Ti bomo še kdaj prisluhnili!”
Nataša Burger, učiteljica flavte in organizatorka Flavtkinega dne,

Glasbena šola Zagorje


26.11.2013

St. Etienne, FRANCIJA

Conservatoire Massenet de St. Etienne, Francija

Seminar za flavto

za učence in študente flavte12.10.2013

Glasbena šola Koper

MODRIART in Glasbena šola Koper

II. strokovna delavnica učiteljev flavte: Kako reševati težave temeljnih prvin igranja flavte II

POSTAVITEV TELESA – DRŽA, DIHANJE, TON – NASTAVEK

Predavateljice: Nina Baša, Lija Frajnkovič, Katja Mlinar, Mojca Kolar

Organizatorka in koordinatorka: Alenka Zupan

za učitelje in študente flavte14.08.2013

Bangkok, TAJSKA

Faculty of Fine Arts, Bangkok, Tajska

Seminar za flavto

za dijake in študente flavte19. – 26.07.2013

DD Bled

MODRIART s.p. – 16. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte01. – 10.07.2013

Koper

Ars Haliaeti, Glasbena šola Koper in Univerza na Primorskem

Masterclasses Haliaeti 2013: Masterclass za flavto

za učence in dijake flavte06.04.2013

Glasbena šola

Nova Gorica

Glasbena šola Nova Gorica

Delavnica za udeležence Orkestra flavt ZPGŠ in nastop

za učence, dijake flavte26.02.2013

Santo Domingo,

DOMINIKANSKA

REPUBLIKA

Escuela Elemental de Musica “Elila Mena”, Santo Domingo, Dominikanska Republika

Delavnica: IGRANJE FLAVTE

Delavnica: NASTOPANJE

za učence in študente flavte25.02.2013

Veron,

DOMINIKANSKA

REPUBLIKA

Escuela Elemental Veron, Punta Cana, Dominikanska Republika

Demonstracija: IGRANJE kljunaste flavte

za učence24. in 25.11.2012

Glasbena šola Koper

MODRIART s.p. in Glasbena šola Koper

FLAVTISTRA 2012 – 2. mednarodno združevanje mladih flavtistov

Festival, delavnice, predstavitve, koncerti, razstave

za učitelje, učence, dijake in študente flavte20.10.2012

Glasbena šola Koper

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport

Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju za šolsko leto 2012/13

I. strokovna delavnica učiteljev flavte: Kako reševati težave temeljnih prvin igranja flavte: TON, JEZIK, TEHNIKA, DINAMIKA, VIBRATO

Predavateljice: Felicita Heric Taškov, Ana Kavčič Pucihar, Liza Hawlina Prešiček, Nataša Puconja

Koordinatorka in vodja projekta: Alenka Zupan

za učitelje in študente flavte20.08. – 27.08.2012

Tivat,

ČRNA
GORA

X. Međunarodna radionica za duvačke instrumente 2012
flavta, oboa, klarinet, saksofon, fagot, trobenta, rog, pozavna, tuba

Delavnica za FLAVTO

za učenke in dijakinje flavte14.08. – 18.08.2012

Koper

Univerza na Primorskem in Kulturno umetniško društvo Glasbene muze
ter Glasbena šola Koper

1. Mednarodni poletni glasbeni mojstrski tečaji

Tečaj za flavto in delavnica za nastopanje

za učence, dijake in študente flavte07.08.2012

Rio de Janeiro,

BRAZILIJA

Villa – Lobos e as crianças, Rio de Janeiro, Brasil

Delavnica: NASTOPANJE in IGRANJE Z NAMENOM

za učence socialnega projekta Villa – Lobos (organizacija prof. Sérgio Barboza)06.08.2012

Rio de Janeiro,

BRAZILIJA

Conservatório Brasileiro de Música, Rio de Janeiro, Brasil

Lekcija: IGRANJE Z NAMENOM

za študenta flavte: Guilherme Andrea


Encontrar Alenka Zupan, foi especial. Sua sensibilidade, simpatia, musicalidade e expressividade marcaram-me com certeza. Sua preocupação em transmitir o vasto conhecimento e experiência como pedagoga, e assim encontrar soluções para resolver problemas de execução e interpretação, inspiraram e graciosamente ajudaram no crescimento musical dos vários alunos que encontrou e ouviu no Brasil, incluindo a mim.
“Tocar com o coração e energia”, disse-nos a cada instante. Tive um grande privilégio, de poder ser ouvido e ensinado de maneira particular, quando visitou-nos no Conservatório Brasileiro de Música no Rio de Janeiro. Mais uma vez, obrigado Alenka Zupan”


“Spoznati Alenko Zupan je bilo nekaj posebnega. Njena senzitivnost, simpatičnost, muzikalnost in izraznost so me zagotovo zaznamovali. Njena skrb pri posredovanju znanja in izkušenj kot pedagoginje, in s tem iskanju rešitev za težave pri izvajanju in interpretaciji navdihuje in dobrohotno pomaga k muzikalni rasti raznim učencem, ki jih je spoznala in slišala v Braziliji, vključno z mano.”Igraj s srcem in energijo” nam je govorila v vsakem trenutku. Imel sem veliko čast, da sem slišal in bil deležen posebnega načina poučevanja, ko nas je obiskala na brazilskem glasbenem konservatoriju v Riu de Janeiru. Še enkrat hvala, Alenka Zupan.”  Guilherme Andrea, študent flavte


02.08.2012

Sao Paulo,

BRAZILIJA

Instituto Baccarelli, Sao Paulo, Brasil

Delavnica: NASTOPANJE

za učence in učitelje flavte (organizacija prof. Rogerio Wolf)01.08.2012

Sao Paulo,

BRAZILIJA

Faculdade Cantaireira, Sao Paulo, Brasil

Seminar za flavto

za učence in učitelje flavte (organizacija prof. Rogerio Wolf)20. – 27.07.2012

DD Bled

MODRIART s.p. – 15. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte09.06. – 10.6.2012

Banja Luka,

BOSNA IN HERCEGOVINA

Flavtistično društvo Banja Luka, Bosna in Hercegovina

Delavnica: NASTOPANJE

za učence in učitelje


Saznanja koja je Alenka Zupan podelila sa učesnicima radionice, o svesnosti u muzičkom radu, o rušenju barijera između muzičkog dela i umetnika, kao i barijera između umjetnika i publike, pripadaju univerzalnim znanjima koja je Alenka sistematično prilagodila flautistima i dovela do demistifikacije straha i treme. Na taj način otvoren je put da svestan umetnik bude
jedinstven kanal između dela i slušaoca.
Njena posvećenost i predanost je nešto na čemu smo joj svi veoma zahvalni.Sanja Matanović, mr.flaute, predsednica Udruženja flautista Banjaluka


19.05.2012

Zagorje ob Savi

9. festival flavtistov Slovenije, Zagorje ob Savi

PREDSTAVITEV PRIROČNIKOV

za učence in učitelje flavte09.05.2012

Glasbena šola Poreč, HRVAŠKA

Glasbena šola Poreč

Delavnica: NASTOPANJE I.

za učence in učitelje03.04.2012

Glasbena šola Kranj

Glasbena šola Kranj

Delavnica za flavto

za učence in učitelje flavte24.03 – 25.03.2012

Muzička škola Tivat, ČRNA
GORA

Muzička škola Tivat, Črna gora

Delavnica: NASTOPANJE I. in II.

za učence in učitelje Muzičke škole Tivat, Črna gora


“U Mzičkoj školi Tivat, od 23 – 26 marta 2012 g. po drugi put je održan Seminar na temu
Nastup, priprema za nastup i sviranje sa namjerom. Ovo je nastavak priče koju je prof. Zupan započela u Muzičkoj školi Tivat februara 2011.g. Alenka je do sada četiri puta radila
u Tivtu i to kao profesor predavač na VIII
. i IX. Međunarodnoj duvačkoj radionici, kao i na dva zimska seminara (februar 2011 i mart 2012.g.).
Prvi susret, na Međunarodnoj radionici avgusta 2010.g. ostavio je, kako na učenike tako i na profesore, nevjerovatan dojam tako da smo svi sa velikim nestrpljenjem iščekivali nastavak daljnjih druženja sa njom.
Zadovoljstvo je i ovog puta istaći odličnu saradnju sa profesorkom Zupan, način na koji nam konstantno zadržava pažnju, budi nova interesovanja i usmjerava nas za dalji samostalni rad. Radujemo se i sa nestrpljenjem iščekujemo X Međunarodnu radionicu za duvačke instrumente u Tivtu, koja će se održati od 20-27 avgusta 2012.g. gdje ćemo nastaviti lijepo i korisno druženje sa našom Alenkom.
Čast je i privilegija biti sa Alenkom.Pina Bubanja,
dipl. flautista, direktorica Muzičke škole Tivat, Crna Gora


23.02.2012

Buenos Aires,

ARGENTINA

Conservatorio Superior de Música de la Ciudad de Buenos Aires “Astor Piazzolla”


Seminar za flavto

za učitelje in študente flavte15.08. – 25.08.2011

Tivat,

ČRNA
GORA

IX Međunarodna radionica za duvačke instrumente 2011
flavta, oboa, klarinet, saksofon, fagot, trobenta, rog, pozavna, tuba

Seminar za flavto22. – 29.07.2011

DD Bled

MODRIART s.p. – 14. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte30.03.2011

Univerza v Ljubljani

Predstavitev priročnikov za študente Akademije za glasbo Ljubljana,

na povabilo doc. Andreja Zupana v okviru predmeta Specialna didaktika pihal

Zala Ule, 1.r. – I. priročnik

Tea Koželj, 3.r. – II. priročnik

Lara Nemac, 5.r. – III. priročnik


“Večkrat sem se v svojem pedagoškem procesu srečal z vprašanji učencev/dijakov/študentov kot so: “Kako naj vadim? S katerimi vajami lahko izboljšam tehniko? Naj kaj moram biti še
posebej pazljiv?”. Če poskušam odgovoriti na kratko, lahko samo rečem, da si priskrbite priročnike, ki jih je napisala Alenka Zupan. Priročniki so rezultat njenega predanega in poglobljenega pedagoškega dela, študija, kot tudi praktičnega poznavanja, ko “sam stojiš na odru”. Vsebujejo VSA potrebna poglavja, ki zelo natančno in metodično jasno, razlagajo postopek od slišanega do odigranega. Poleg vseh tehničnih prvin, pa še posebej navdušuje
njenih “svetopisemskih” 10 zlatih pravil, ki nam (ne samo flavtistom!) z doslednim upoštevanjem napisanega služijo, da na naši glasbeni poti lahko uživamo.” Matej Zupan, red. prof. flavte na Akademiji za glasbo Ljubljana


05.-06.02.2011

Muzička kola Tivat,

ČRNA
GORA

Muzička škola Tivat in ARS praesentia Boke kotorske, Črna gora

Delavnica: NASTOPANJE I. in II.

delavnica za učence in učitelje Muzičke škole Tivat, Črna gora


Alenku smo prvi put upoznali na VIII. Međunarodnoj radionici za duvačke instrumente u Tivtu, avgusta 2010.g. Taj prvi susret ostavio je kako na učenike tako i na profesore nevjerovatan dojam, tako da smo svi sa velikim nestrpljenjem iščekivali ovaj Seminar.

Zadovoljstvo je i ovog puta istaći odličnu saradnju sa profesorkom Zupan, način na koji nam konstantno zadržava pažnju, budi nova interesovanja i usmjerava nas za dalji samostalni rad. Sa ovakvim osobama, njihovim dolaskom u Crnu Goru i Tivat, Muzička škola Tivat ima privilegiju koja je nemjerljiva.direktorica Muzičke škole Tivat, Pina Bubanja, dipl. flautista


04.02.2011

Gimnazija Koper

Gimnazija Koper – Kulturni maraton: Tehnike sproščanja

Delavnica sproščanja za dijake Gimnazije Koper

za dijake Gimnazije Koper; Foto: Fotosfera


15.01.2011, GŠ Vič – Rudnik, Ljubljana
Glasbena šola Vič – Rudnik Ljubljana 

Delavnica Vaje za nastopanje II.

godalni kvartet mentorice in učiteljice violončela Tanje Babnik


“Na delavnici smo odkrivali nove dimenzije in poglede na obnašanje na odru ter pridobili koristne praktične napotke in vaje kako ravnati v teh posebnih situacijah, ko trema, odgovornost in pričakovanja poskrbijo, da je vsak nastop neponovljiva izkušnja. S praktično uporabnimi vajami, ki so bile namenjene koncentraciji, dobri samopodobi in zaupanju vase, stiku s poslušalci ter doživetemu podajanju glasbe smo odkrivali kako se vse začne in konča pri nassamih. Premalokrat se opomnimo, da moramo ostati v stiku s seboj ter poiskati svojo notranjo moč ter idejo in energijo nato usmeriti v “igranje z namenom”, kot bi rekla Alenka. Na ta način lahko dobro predstavimo sebe in se dotaknemo poslušalcev.
Moja komorna skupina (godalni kvartet) se je še bolj medsebojno povezala in menim, da je obisk delavnice za vse nas posebna in dragocena izkušnja, ki bo pri vsakem ostala kot pomemben kamenček v mozaiku naših umetniških poti.
Tanja Babnik, učiteljica violončela in mentorica godalnega kvarteta na GŠ Vič – Rudnik Ljubljana


01.12.2010 in 10.11.2010 GŠ Koper  

Glasbena šola Koper

Delavnica Vaje za nastopanje I. in II.

za učence, dijake in učitelje glasbenih in srednjih glasbenih šol


06.10.2010 GŠ Koper

Glasbena šola Koper

PREDSTAVITEV PRIROČNIKOV Vaje za flavto I, II in III


Nekaj komentarjev udeležencev:

“Absolutno  super! Priročniki so dobra didaktična popotnica!”

“Priročnike uporabljam, ker so končno vse vaje zbrane na enem mestu in lahko izbiram, kar potrebujem.

“Odlično! Koristno za učitelje in učence.”

“Priročnike uporabljam, ker vsebujejo podobnost z že znanimi metodami ter hkrati prilagojenost našemu učnemu sistemu. Vaje so strnjene in približane učencu ter učitelju brez balasta.”

“Zelo dobri priročniki! Vsa pohvala avtorici, saj nam bodo ti priročniki vsem v veliko pomoč pri poučevanju.”

“Priročniki so nedvomno v veliko pomoč že zato, ker so v slovenskem jeziku ter narejeni na podlagi dolgoletnih izkušenj avtorice.”


21.08. – 29.08.2010, Tivat, ČRNA GORA

VIII Međunarodna radionica za duvačke instrumente 2010
flavta, oboa, klarinet, saksofon, fagot, trobenta, rog, pozavna, tuba

Seminar za flavto


Nešto novo nam se i ove godine desilo avgusta mjeseca, u priči VIII Medjunarodna radionica za duvačke instrumente u Tivtu. Već pri samom susretu, ispred hotela Pine, znala sam da nam stiže iskrena, ljubazna i nadasve osoba koja je spremna da nesebično da svoje znanje. Ovo sigurno nije pretenciozno ako moje iskustvo kroz dvadeset dvogodišnji radni staž govori kako su muzičari više nego sebični i puni sebe. Osoba kakva je Alenka je sigurna sam, a dijelim i mišljenje svojih kolega, izuzetan muzičar, kolega, dobar poznavalac svog zanata, neko ko iz flaute takvim senzibilitetom proizvodi svaki ton.
Učenici su pak oduševljeni njenom nastavom i pristupom, koji kroz jedan smiren pogled i predivan osmjeh uliva povjerenje. Ono za čime žalimo je da nam Alenka nije bliže, jer bi sigurno često uživali u njenom društvu i njenom sviranju. Zbog svega ovoga još jednom ističem najljepše riječi hvale. I hvala ti Alenka što smo te upoznali.
Pina Bubanja, direktorica Muzičke škole Tivat


23. – 30.07.2010, DD Bled, MODRIART s.p. – 13. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte

 


24. – 31.07.2009, DD Bled, MODRIART s.p. – 12. Glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte

 


30.05.2009, Slavonski Brod, HRVAŠKA

Udruga flautista “Brodske vile”, Slavonski Brod (Hrvaška)

DELAVNICA: NASTOPANJE I in II

– stik s sabo in soočanje z občinstvom

– igranje z namenom

za učitelje in učence flavte, kitare, violine


28.02.2009, GŠ Postojna

Glasbena šola Postojna

DELAVNICA: NASTOPANJE I 
stik s sabo in soočanje z občinstvom


30.01.2009, GŠ Koper


Glasbena šola Koper

DELAVNICA: NASTOPANJE II

– igranje z namenom


“Delavnica mi je dala pomembno spoznanje, ideje in motiviranost za nadaljnje delo z inštrumentom. Vaje sproščanja, pozornosti in izražanja bom z veseljem redno izvajala, saj sem že po koncu ene delavnice čutila napredek v sproščenosti v dvorani, na odru in večjo moč pri podajanju glasbe. Rezultat med začetnim in končnim igranjem udeležencev je bil osupljiv, napredek neizbežen.” Joca Zurc, učenka 9. razreda klasične harmonike v razredu mag. Erike Udovič – Kovačič na Glasbeni šoli Koper


28.01.2009 GŠ Nova Gorica


ZPGŠ – delovno srečanje učiteljev flavte Zveze primorskih glasbenih šol

– aktivna ura s tremi učenci


10.12.2008, GŠ Koper


Glasbena šola Koper

Delavnica: Nastopanje I.

stik s sabo in soočanje z občinstvomza oddelek godal


 30.11.2008, Matica hrvatska, Zagreb, HRVAŠKA

HDF Hrvatsko društvo flautista, Zagreb (Hrvaška)

SEMINAR: Scenski nastup, savladanje straha i sviranje sa namjerom


“Tvoj seminar je bio vrlo zanimljiv i poučan. U Hrvatskoj nismo imali do sada prilike na ovaj način baviti se konceptom i psihologijom nastupa. Povratne informacije i komentari polaznika su odlični. Bilo bi divno kada bi đaci i učitelji mogli redovito raditi na svojoj osviještenosti samog nastupa.
Projekcija tona, intenzitet interpretacije, komunikacija sa publikom isključivo kroz glazbu tj. kroz živi, ustvarjalni ton, bez korištenja vanjskih faktora kao što je npr. pokret osnova su jedne kvalitetne interpretacije što se vrlo često zaboravlja. Tvoje inzistiranje na komunikaciji isključivo tonom i načinima na koji se izrazi u samom tonu mogu mijenjati i/ili razvijati su bili vrlo učinkoviti a vježbe posebno poučne. Jednostavnost samih vježbi i lakoća kojom se kroz njih postižu rezultati zaista su nevjerojatni. Tvoj seminar me je zaista obogatio i jako sam ti zahvalna što si pristala doći i podijeliti svoje znanje i iskustvo sa nama.” 
Renata Penezić, 1. flavtistka zagrebške filharmonije, docentka na “Muzčkoj akademiji v Zagrebu”, Hrvaška


29.11.2008, GŠ Grosuplje

Glasbena šola Grosuplje

DELAVNICA: NASTOPANJE II.

– igranje z namenom


“Prvič ko sem zaigrala me je bilo strah tako kot vedno pred nastopi. Po delavnici pa sem odšla na oder in zaigrala brez strahu in z veliko energije.” Maja Drčar, učenka violine na Glasbeni šoli Grosuplje

“Rezultati so zares osupljivi – od prvega igranja do zaključnega.” Nikolina Kovač Juvan, učiteljica flavte na Glasbeni šoli
Grosuplje

“Na vsaki glasbeni šoli bi morale potekati takšne delavnice vsaj dvakrat na leto.” Helena Potočnik, učiteljica flavte na Glasbeni šoli Grosuplje


18. – 25.07.2008, Bled, MODRIART s.p. – 11. Glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte

 


 12.04.2008,GŠ Grosuplje

Glasbena šola Grosuplje

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


26.03.2008,GŠ Slovenj Gradec

Glasbena šola Slovenj Gradec

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


06.02.2008, Državna srednja šola Sv. Cirila in Metoda v Trstu, ITALIJA

Državna srednja šola Sv. Cirila in Metoda, Trst (Italija)

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


“…Alenka Zupan je prvič v Trstu vodila delavnico katere so se udeležili 4 profesorji inštrumenta in 27 učencev. S štiriurno delavnico je predavateljica predstavila izvirne vaje obnašanja na odru in metode… Te vaje in nasveti so bili posebej dragoceni, ker jih lahko dijaki in profesorji koristijo ne samo na glasbenem področju ampak tudi ob drugih priložnostih kot so izpiti, spraševanja, testi.” iz članka “Za sproščen nastop” v Primorskem dnevniku, 26.2.2008, št. 48


02.02.2008, GŠ Koper

Glasbena šola Koper

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


12.01.2008,Srednja glasbena in baletna šola Ljubljana

EPTA Slovenija – Sekcija ISSTIP v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo, Ljubljana

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


25.11.2007,GŠ Koper

FlavtIstra 2007, Koper

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


17.11.2007,GŠ Koper

Glasbena šola Koper

DELAVNICA: NASTOPANJE II.

– igranje z namenom


07.11.2007, GŠ Koper

Glasbena šola Koper

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


20.10.2007, GŠ Fran Korun-Koželjski Velenje

Glasbena šola Fran Korun-Koželjski Velenje

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


27.07. – 03.08.2007, DD Bled – MODRIART s.p. – 10. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte

 


 21.04.2007, GŠ Radovljica

Glasbena šola Radovljica

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


14.04.2007, GŠ Vič – Rudnik, Ljubljana

EPTA Slovenija – Sekcija ISSTIP, Medicina odrskih umetnosti, Ljubljana

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


24.03.2007, GŠ Gornja Radgona

Glasbena šola Gornja Radgona

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


 03.03.2007, GŠ Koper

Glasbena šola Koper

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


“Zame je bila delavnica pozitivna in zanimiva izkušnja. Predvsem mi je všeč, ker je potekala v obliki delavnice – vsakega udeleženca vzpodbudi k aktivnosti, zanimanju, razmišljanju. Zaradi aktivnega sodelovanja pri vajah veliko bolje osvojimo vsebino. Zanimivo je bilo, da smo vsi – tudi najmlajši s popolno koncentracijo in zanimanjem sledili Alenki od začetka do konca, ne glede na to, da se je težavnost vaj stopnjevala. Pri učencih in dijakih je bilo opaziti veliko spremembo na začetku: strah, trema pred vrstniki, … in na koncu: želja, samozavest, živost v telesu, sproščenost… Izkušnje in znanje, ki sem jih pridobila na delavnici se mi zdijo zelo koristne za delo z otroki kot tudi zame. Z veseljem bi se delavnice ponovno udeležila. Alenka, hvala.” Asja Grauf, Ljubljana, 4.3.2007


20.02.2007, GŠ Vič – Rudnik, Ljubljana

EPTA Slovenija – Sekcija ISSTIP, Medicina odrskih umetnosti, Ljubljana

DELAVNICA: NASTOPANJE

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


03.02.2007, GŠ Šentjur

Glasbena šola Šentjur

DELAVNICA: NASTOPANJE I.

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


20.01.2007,GŠ Koper

SAKSISTRA 2007, Koper

DELAVNICA: NASTOPANJE

– vzajemno sodelovanje za optimalen nastop in priprava učenca

za učence, učitelje saksofona


13.01.2007, GŠ Vič – Rudnik, Ljubljana

EPTA Slovenija – Sekcija ISSTIP, Medicina odrskih umetnosti, Ljubljana

PREDSTAVITEV delavnice: stik s sabo in soočanje z občinstvom


05. – 12.08.2006, Bled, MODRIART s.p. – 9. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte

 


01.03.2006, GŠ Sevnica

Glasbena šola Sevnica

DELAVNICA: NASTOPANJE II.

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


27.02.2006,GŠ Sevnica

Glasbena šola Sevnica

DELAVNICA: NASTOPANJE I.

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


14.12.2005, GŠ Murska Sobota

Glasbena šola Murska Sobota

DELAVNICA: NASTOPANJE II.

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


07.12.2005, GŠ Murska Sobota

Glasbena šola Murska Sobota

DELAVNICA: NASTOPANJE I.

– stik s sabo in soočanje z občinstvom


28.09.2005, GŠ Koper

ZRSŠ

DELAVNICA: VAJE ZA USPEŠNO VADENJE FLAVTE II.

za učiteljice flavte in njihove učence


21.09.2005, GŠ Koper

ZRSŠ

DELAVNICA: VAJE ZA USPEŠNO VADENJE FLAVTE I.

za učiteljice flavte in njihove učence


23. – 30.07.2005, Bled – MODRIART s.p. – 8. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte

 


16.02.2005, GŠ Murska Sobota

Glasbena šola Murska Sobota

DELAVNICA: VAJE ZA USPEŠNO VADENJE FLAVTE II.

za učiteljice flavte in njihove učence


09.02.2005, GŠ Murska Sobota

Glasbena šola Murska Sobota

DELAVNICA: VAJE ZA USPEŠNO VADENJE FLAVTE I.

za učiteljice flavte in njihove učence


29.01.2005, GŠ Postojna

ZRSŠ

DELAVNICA: NASTOPANJE

– vaje za nastopanje in odpravljanje treme

za učitelje in učence tube ter ostalih koničnih trobil


24.11.2004, GŠ Nova Gorica

ZRSŠ – samostojni referat na konferenci ravnateljev glasbenih šol Slovenije

POGOJI ZA USPEŠNO VADENJE IN NASTOPANJE

za ravnatelje glasbenih šol Slovenije


12.11.2004, GŠ Murska Sobota

Glasbena šola Murska Sobota

DELAVNICA: VAJE ZA USPEŠNO VADENJE FLAVTE

za učiteljice flavte in njihove učence


07. – 14.08.2004, Bled, MODRIART s.p. – 7. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte

 


06.12.2003, GŠ Murska Sobota

Glasbena šola Murska Sobota

SEMINAR: TEHNOLOGIJA ZNANJA O POUČEVANJU FLAVTE

za učiteljice flavte in njihove učence


22.11.2003, GŠ Zagorje

Glasbena šola Zagorje, Trbovlje, Hrastnik in Radeče

SEMINAR: TEHNOLOGIJA ZNANJA O POUČEVANJU FLAVTE

za učiteljice flavte in njihove učence


15.,16.11.2003,Dijaški dom Portorož

Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport

Katalog stalnega strokovnega spopolnjevanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju

SEMINAR: VADENJE IN PRIPRAVA NA NASTOPANJE PRI IGRANJU FLAVTE

za učiteljice flavte in njihove učence


09. – 15.08.2003, Bled, MODRIART s.p. – 6. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte

 


11.-13.04.2003, Dijaški dom Portorož

Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport

Katalog stalnega stokovnega spopolnjevanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju

SEMINAR: METODE ZA HITRO IN UČINKOVITO UČENJE

Predavatelj: Rocco Lanata’, asistentka: Alenka Zupan


06.04.2003, GŠ Murska Sobota

SEMINAR FLAVTE: Flavtistični dan

za učitelje in učence flavte ter komorne skupine


15.-16.03.2003, Dijaški dom Portorož

Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport

Katalog stalnega stokovnega spopolnjevanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju

SEMINAR: KOMUNIKACIJA IN MOTIVACIJA PRI POUČEVANJU

Predavatelj: Rocco Lanata’, asistentka: Alenka Zupan


15.-17.11.2002, Dijaški dom Portorož

Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport

Katalog stalnega stokovnega spopolnjevanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju

SEMINAR: UČINKOVITO PREMAGOVANJE TREME IN DOBRO POČUTJE PRED OBČINSTVOM

Predavatelj: Rocco Lanata’, asistentka: Alenka Zupan


08.-10.11.2002, GŠ Koper

Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport

Katalog stalnega stokovnega spopolnjevanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju

SEMINAR: UČINKOVITO PREMAGOVANJE TREME IN DOBRO POČUTJE PRED OBČINSTVOM

Predavatelj: Rocco Lanata’, asistentka: Alenka Zupan


10. – 16.08.2002, Spodnje Gorje, Bled, Glasbena šola Koper – 5. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte

 


15.05.2002, SGBŠ Ljubljana

Študijska skupina za harmoniko

PREDSTAVITEV: UČINKOVITO PREMAGOVANJE TREME IN DOBRO POČUTJE PRED OBČINSTVOM


22.-24.02.2002, GŠ Koper

DELAVNICA: IGRANJE Z NAMENOM

za učence GŠ Koper


19.01.2002, GŠ Koper

DELAVNICA: ODPRAVLJANJE TREME IN DOBRO POČUTJE PRED OBČINSTVOM

za učitelje in učence GŠ Koper


12.12.2001, GŠ Nova Gorica

Učitelji flavte primorskih glasbenih šol

PREDAVANJE: Premagovanje treme


18. – 25.08.2001, Spodnje Gorje, Bled, Glasbena šola Koper – 4. Glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte

 


12. – 19.08.2000, Spodnje Gorje, Bled, Glasbena šola Koper – 3. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte

 


20. – 27.08.1998, GŠ Koper, Glasbena šola Koper – 2. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte

 


24.01.1998, GŠ Tolmin

Glasbena šola Tolmin

SEMINAR FLAVTE: TEHNIKA IGRANJA FLAVTE IN INTERPRETACIJA SKLADB

za učitelje in učence flavte


25. – 30.08.1997, GŠ Koper, Glasbena šola Koper – 1. glasbena delavnica flavte – PIKOLO

Program: solistični program, komorna igra, vaje za nastopanje ter še veliko drugih zanimivosti.

za učence in dijake flavte