Ko pomislim na nas ženske, ne morem mimo dejstva, da imamo ogromno dragocenih kvalitet, ki jih bom malce ovekovečila v naslednjih vrsticah. Predvsem pa bi rada, da se jih me same bolj zavedamo in se imamo bolj rade.

Ženske ljubimo globoko, strastno in neustrašno. Najsi gre za moškega našega življenja, ljubega otroka, osebne prijatelje, živali, rože, večerno obleko, najljubšo knjigo, svoj računalnik, nepogrešljivi mobitel, … ali za čudovito pokrajino, navdihujoče sprehode, ptičje petje, veter v laseh, tople žarke na koži, … ali nepozabna doživetja, čudovita potovanja, globoke pogovore … za vse nam je mar, ker vse, kar nas obkroža, doživljamo zelo živo, močno in čuteče. Preplavlja nas srčna energija, ki nas poganja kot ogromen motor, ki ne ugasne nikoli. Tako je dan za dnem enako živ kot prvi dan življenja.

Foto: pixabay

Smo neustrašne borke. Vidimo, kaj je potrebno storiti in vemo, kako se tega lotiti v vsaki življenjski situaciji. Smo izredno praktične in iznajdljive, zato hitro najdemo rešitve za še tako navidezno nerešljive razmere. Jasen cilj je vedno pred našimi očmi in gremo naprej, tudi če je pot še tako težka in neznana. Pripravljene smo na nove izzive in temu ustrezno zavihamo rokave. Vodi nas popolno zaupanje in brezpogojna ljubezen do življenja, ki sta naše gorivo.

Smo neizmerno nežne, ljubeče in pozorne. Hitro opazimo nesrečo drugih in nudimo pomoč tistemu, ki jo potrebuje. Vroče razpravljamo o življenjsko pomembnih temah in kaj hitro se zgodi, da ob tem pozabimo na čas … Vendar pa neutrudno iščemo rešitve za še tako majhne kot tudi svetovne probleme in od idej hitro preidemo k dejanjem. Sanje o pravičnosti, svobodi in miru v svetu praktično udejanjamo in živimo vsak dan.

Foto: pixabay

Rade se imamo. Ljubimo svoje čudovito telo ter zanj skrbimo, saj vemo, da je dragocen tempelj naše duše. Svoja bogata čustva svobodno izražamo in z njimi popestrimo še tako mračen dan. S svojimi izvirnimi in pozitivnimi idejami neprestano navdihujemo druge. S svojo prisotnostjo blago omamljamo vse, kar nas obdaja. Naša brezmejna energija ljubezni v celoti osvetli in preplavi prostor, kamor vstopimo kakor velik, mogočen val. Vendar pa smo ženske najbolj srečne takrat, ko svoje veselje delimo z drugimi. Samo tako cvetimo, zares živimo in izpolnjujemo svoje poslanstvo.

Biti ženska je največja dragocenost življenja.