Ali poznate starodavni zakon ponovnega rojstva (reinkarnacijo)? Žal je zgodovina reinkarnacijo izbrisala iz naših vsakdanjih življenj. Ljudje smo nanjo pozabili. Pri tem mislim predvsem na cerkev, ki si je nekoliko prilagodila starodavno modrost in vedenje ter s tem pred običajnimi ljudmi zakrila ta temeljni življenjski zakon. Vendar pa vse stare civilizacije poznajo in spoštujejo reinkarnacijo kot nekaj samoumevnega. Počasi, počasi, bomo tudi mi – moderna civilizacija prebudili to starodavno modrost in jo sprejeli kot nekaj normalnega.

Naše življenje je čudovita šola. Ne morem se načuditi »inteligenci«, ki stoji za tem, da za vsakega človeka nameni točno to, kar potrebuje v določeni situaciji, obdobju, življenju. Vedno znova prihajamo na svet, da uresničujemo svoj namen, dokler se popolnoma ne naučimo, zrastemo v popolna bitja, kar v svojem bistvu že smo. Kako nas ta materialni svet »zavede« ali pa »pomaga«, da pridemo čim prej do popolnosti, pa je ključno vprašanje. Samo naše zavedanje in s tem razvoj zavesti nam omogoča, da rastemo.

Foto: pixabay

Zato je zelo pomembno, da čim prej vzpostavimo stik s sabo ter živimo življenje čim bolj zavestno. Materialni svet, v katerem živimo, naj bo naše orodje pri duhovni rasti. Dani smo vanj zato, da ga čim bolje prežamemo s svojo energijo ljubezni. Ljubezen je ključ našega razvoja. Ljubezen je naš vir. Ljubezen smo mi.

Ko imamo vzpostavljen stik s sabo in vemo, da smo ljubezen, je to ljubezen sedaj potrebno dati v materijo. Vsa dejanja, misli in besede naj prežema ljubezen. Tako vemo, da smo naredili največ, kar je bilo v naši moči za dano situacijo, življenje. Živimo polno, nesebično, se razdajajmo, služimo in delimo vse, kar imamo, kar smo, v svet. Vsak si naj najde svoj način izražanja svojih danosti in talentov ter s tem uresničuje svoj namen.

Čarobnost življenja je tudi v tem, da je za vsakega od nas poskrbljeno, da mu bo na pot prišlo točno to, kar potrebuje v danem trenutku za rast in razvoj, širitev zavesti – uresničitev dolgoročnega cilja in namena: biti in izraziti popolno bitje, kar v svojem bistvu smo.

Foto: pixabay

Veselim se življenja in se neprestano trudim, da ga živim zavestno. Veselim se vsega, kar se mi dogaja, vsak dan, znova in znova in sem neizmerno hvaležna za milost, ki sem je deležna. Ne morem se načuditi, kaj vse sem že doživela in prav vse mi je pomagalo, da je moje zavedanje zraslo, se razširilo. Zato se veselim vsega, kar še pride, prihodnosti, ki je še nepopisan list papirja. In kar misliti si ne morem, kaj vse me še čaka. Komaj čakam 🙂