V življenju gremo skozi različna obdobja. Včasih bolj razburkana, včasih bolj mirna. V zadnjih par letih sem doživljala kar velike spremembe v sebi. Mogoče zato, ker sem dobila občutek, da sem vse kar sem si želela že dosegla, mogoče zato, ker so zadnja leta prinesla čas umiritve, mogoče zato, ker je nadaljnja pot mojega življenja drugačna, … O tem vam bom več znala povedati čez par let 😉

Včasih sem bila zelo neučakana, polna želja in strasti. Vse svoje ideje in vizije sem morala udejanjiti, ker drugače nisem videla smisla. Za uresničitev sem uporabljala vse svoje moči, tudi silo, če ni šlo drugače. Nisem se zavedala, da ima vse svoj globlji smisel, svoj namen in se »zato« zgodi, ker se je prej zgodil ustrezen »zakaj«.

Foto: pixabay

Z leti sem se naučila prisluhniti življenju. In največja modrost, ki sem jo spoznala je ta, da se vse samo dogaja, odvija in zgodi. Ni potrebe po željah, ki se morajo uresničiti. Samo poslušam, opazujem ter sprejemam. Za vse je poskrbljeno. Preprosto se vse zgodi tako, kot je najbolj prav.

Ne vem, kaj mi prinaša prihodnost in zanjo tudi ne želim vedeti. Pomeni mi bolj, kaj mi prinaša vsak trenutek, s čim me nagovarja življenje, kaj mi pripoveduje. Šele sedaj spoznavam, kako je vse prepleteno, zanimivo, nepredvidljivo in ravno zaradi tega čarobno, bogato in božansko.

Odprtost do vsega, kar se dogaja v življenju mi omogoča, da vidim življenje veliko širše kot pred leti in predvsem brez velikih pričakovanj. Skrivnost je v preprostosti, v majhnih stvareh, ki me spreminjajo in name vplivajo. Ko opazim veter v krošnjah in se z njim zazibam, ko vidim iskriv pogled, ki me notranje ogreje, ko doživim dotik, ki me zlije v odnos, ko slišim besede, ki me osvobodijo, ko vonjam vonjave, ki me ponesejo v druge dimenzije, … Neverjetno kako je vse povezano in koliko bogatih in neprecenljivih dražljajev me obkroža vsak trenutek.

Foto: pixabay

Vedno bolj sprejemam življenje in sebe v njem z radostjo. Globlje se zavedam lastnega izraza kot dela celote in povezanosti življenja. Danes sem zaradi te spremembe v odnosu do sebe, do življenja in do drugih, bolj sproščena, zbrana in mirna v sebi. Lahko rečem, da sem srečna, da živim svoj namen, uresničujem svoje poslanstvo in soustvarjam uresničevanje čudovitega božanskega načrta tukaj na planetu Zemlja.