Človeštvo se nahaja na veliki prelomnici, čeprav se večina verjetno tega niti ne zaveda. Enostavno živimo svoje življenje iz dneva v dan, načrtujemo, in smo nekako ukalupljeni v ustaljenem kolesju časa. Spremembe, ki jih udejanja Mati Narava pa so sedaj vsem očitne, ker so se dotaknile čisto vsakega prebivalca na planetu Zemlja. Odkrito lahko povem, da sem komaj čakala na ta čas. Verjamem, da je to slišati čudno, vendar to kar vam pripovedujem prihaja iz srca.

Foto: pixabay

Kaj je človeštvo storilo z materjo zemljo, ki nas hrani, nam daje življenje z vsakim trenutkom, nas poživlja, navdihuje in podpira, … res lahko rečem, da smo do sedaj samo jemali. To znamo zelo dobro. Izkoriščali smo njene vire za lastne potrebe, interese, dobiček in kopičenje bogastva. Zemlja je bitje, ki diha, živi, je materija, je energija, ki se neprestano spreminja, tako kot mi. Saj vemo, da ko smo se rodili so se do sedaj celice telesa milijonkrat že spremenile, odmrle in ponovno rodile, … vse v materiji je gibajoče se, spreminjajoče, dihajoče. Mi – človeštvo, smo le majhen delček te celote. Obnašamo se pa kot da smo edini, zelo sebično in arogantno. Ali kdaj pomislite na mravljico, ki jo pohodite, komarja, ki ga ubijete, živilo, ki ga pojeste, …? Zavest človeka je še zelo nizka. Vendar prišel je čas streznitve, ki prisiljuje vse ljudi, da se zbudimo, da se zavemo kje smo, kakšen je naš odnos in kaj je naša naloga do planeta na katerem živimo, do življenja, ki ga živimo.

Foto: pixabay

Odgovorni smo za vsa svoja dejanja. Celo naše življenje je učilnica in Mati Narava naša modra učiteljica. Rodili smo se v ta svet z določeno zavestjo, kakršna koli že je, vendar smo le mi sami odgovorni za svoja dejanja. Čas je, da se prebudimo iz spečega stanja zamaknjenosti, sanjarjenja, iluzij, v katere smo se ujeli. Ta korak prebujanja je najtežji, boleč in lahko tudi trpeč. Vendar je nujen za razvoj. Sedaj je čas takšen, ki ponuja enkratno in čudovito priložnost vsem prebivalcem planeta Zemlja – vsi smo prisiljeni spremeniti svojo zavest, pogled, razmišljanje, vzorce, navade, delovanje, … Saj veste, naš stari slovenski pregovor, ki nosi v sebi najglobljo modrost učenja pravi: »Če ne gre z lepa, pa gre z grda.«

Živimo v času velikih sprememb, ki se odvijajo na globalni ravni in se dotikajo vsakega od nas. Stari modreci pravijo, da je to čas, ki ga v zgodovini človeštva še ni bilo. Preobrazba se mora zgoditi, da se lahko rodi novo. V naravi lahko ta naravni proces vidimo in doživimo vsak dan. TO je življenje, ki pa ga očitno ne razumemo najbolje. Bojimo se sprememb, bojimo se minljivosti lastnih trenutkov, delovanja, bojimo se umiranja in smrti. Zato se borimo, želimo proces zaustaviti, ga preusmeriti in spremeniti. To lahko danes tudi vidimo na vsakem koraku. Ljudje vztrajajo s starim načinom življenja, s starimi vzorci v odnosih do drugih, do narave in do sebe. Vendar je ta naš lastni boj samouničujoč. Preobrazba, ki se odvija v svetu je le navidezno »kruta«, ker nas postavlja iz cone udobja. V »resnici« nas uči velike, lahko rečem največje lekcije v spremembi in razvoju zavesti človeštva.

Foto: pixabay

Ko bomo razumeli, da ima vsako dejanje svojo posledico, bomo razumeli tudi zakaj se odvija v svetu tako velik razkol med ljudmi, zakaj nas narava pretresa, poplavlja in premetava sem ter tja. Ko bomo začutili naš vdih in izdih kot vdih in izdih Matere Zemlje ter vseh v celoti kot eno, potem bo tudi naše življenje zlito in prepleteno v popolno harmonijo s celoto.

Prišel bo čas, ko bomo sprevideli in sprejeli proces življenja, ko se bomo »zbudili« in zadihali skupaj z Materjo Zemljo, ko bomo s hvaležnostjo v srcu pustili, da nas hrani in poživlja, ko bomo čutili njen topel, ljubeč objem, da nas podpira in varuje, ko bomo prisluhnili njeni modrosti in dopustili, da nas vodi in usmerja, … šele takrat bomo »normalno« zaživeli v popolni harmoniji enosti.