Kdaj sem se začela imeti rada? Ko pomislim na preteklost, ugotavljam, da sem se imela rada že kot majhna deklica. Imela sem rada svoje igrive lase, droben obrazek, občudovala sem svoje dolge prste na rokah in svoje čudovito telo. Rada sem bila navihana, raziskovalka, rada sem bila sama s sabo in svojimi domišljijskimi zgodbami. Rada sem sanjarila in se ure in ure utapljala v domišljiji. Oboževala sem trenutke odmaknjenosti, saj sem bila takrat najbolj v stiku s sabo, v svetu, kjer sem se imela rada.

Foto: pixabay

Težave so se pojavile, ko sem prišla v puberteto. Začela sem se primerjati z drugimi dekleti, se spreminjati, se prilagajati, le zato, da ugajam. Nisem bila več tako »lepa«, kot sem se videla kot majhna. Bilo je kar naporno. Kot vsaka pubertetnica, sem morala veliko delati na svojih čustvih, miselnih vzorcih, odstiranju popačenih kopren in odkrivanju globlje resnice o sebi.

Globoko, z razumevanjem in srčno sem se ponovno začela imeti zares rada, ko sem se osamosvojila. Delo na sebi, me je pripeljalo v »prvotno« stanje majhne deklice, s katerim sem prišla na svet, ko sem se imela zelo rada, taka kot sem: popolna, ljubeča in srečna. Šele takrat sem spoznala kdo sem, kaj je moj namen in smisel življenja. In v zavedanju sebe sem pričela v polnosti odražati svojo ljubezen v okolico.

Foto: pixabay

Ja, seveda, še danes pridejo trenutki, dnevi, obdobja, ko nisem preveč v sebi, ko nekje v dnevnih rutinah izgubim stik s sabo. Doživljam se bežno, nekako »mimogrede«, ker se mi mudi ali pa imam preprosto fokus drugje. Vendar se kar hitro zgodi, da mi okolica »pove« in kot ogledalo odrazi moje notranje stanje ter s tem odseva dogajanje v meni.

Ker sem zelo pozorna na vsa znamenja čez dan, na vse, kar se mi dogaja, kaj hitro prepoznam izgubo stika s sabo. Avtomatično se v meni znova in znova sproža alarm, ki kot droben pomladni zvonček prebuja zavedanje notranjega neravnovesja.

Vedno znova spoznavam, kako pomembno je , da se imamo radi, da smo srečni in polni ljubezni, kot ob rojstvu. Le tako bomo s svojo ljubeznijo prežemali okolico, v kateri delujemo ter živeli svoj namen.