Mario Caroli – Livorno, Italija

///Mario Caroli – Livorno, Italija
­

Mario Caroli – Livorno, Italija

29. – 31. avgust 2018, Livorno, Italija

Masterclass – Mario Caroli

Festival Livorno – Istituto Superiore di Studi Musicali “Pietro Mascagni”

Z dijakinjima flavte Niko Može, 1. d. in Aljo Boštjančič, 3. d. smo se pred začetkom šolskega leta udeležile festivala v Livornu, masterclassa prof. Maria Carolija. To je bila enkratna priložnost, da  dobita koristne napotke o načinu izvajanja različnega flavtističnega repertoarja, vpogled v pedagoško delo in izvajalsko prakso izjemnega flavtista ter s tem veliko motivacijo ob pričetku novega šolskega leta. Mario Caroli je z bogatim znanjem in izrednim občutkom za posameznika prisluhnil mladim flavtistom in jim z nasveti pomagal k boljši tehnični izvedbi, ritmični točnosti, intonančno čisti igri, odprtosti in barvanju tona ter k muzikalni interpretaciji skladb. S svojimi dragocenimi izkušnjami je obogatil igranje mladih flavtistov ter z mnogoterimi nasveti pripomogel k boljši tehnično-interpretativni izvedbi. Njegovih mnogoterih nasvetov je bila deležna tudi dijakinja Alja Boštjančič, ki se je masterclassa udeležila aktivno. Profesor Mario Caroli ji je ob koncu masterclassa, kot perspektivni mladi flavtistki podelil štipendijo Glasbenega festivala Livorno.

Nika Može: V Livornu sem pridobila ogromno znanja in se ob poslušanju prijetnih koncertov imela fantastično. Spoznala sem veliko novih ljudi, obiskala kraje, ki sem si jih vedno želela ogledati, ter uživala v odlični družbi. Ta masterclass mi bo zagotovo ostal v lepem spominu.

Alja Boštjančič: Med poletnimi počitnicami sem se aktivno udeležila masterclassa pri prof. Mariu Caroliju. Pridobila sem veliko novega znanja, izkušenj in nasvetov. Poslušali smo tudi kar nekaj koncertov, ki so se odvijali v okviru festivala. Prosti čas smo izkoristili za ogled samega mesta. Spoznali smo kar nekaj novi ljudi, navezali nove stike in seveda doživeli en zelo lep teden z veliko zanimivimi, tudi humornimi dogodivščinami. Vsekakor bi takšne poučne in hkrati družabne počitnice ponovila.


1 september, 2018|