Na neskončnem potovanju življenja neprestano odkrivamo sebe. Vsak dan prejemamo v dar nove in nove priložnosti, ki nam omogočajo, da brusimo svoj diamant. Življenje nam omogoča, da zažarimo in v polnosti izrazimo bogastvo, ki ga imamo v sebi ter izrazimo to kar v resnici smo – božanska bitja. Koliko bomo izrazili božanske kvalitete je odvisno le od naše povezanosti s samim seboj, s svojo notranjostjo, modrim glasom, mojstrom v sebi, dušo, …

V nas samih vlada zmeda, kaos številnih misli, zunanjih informacij, sporočil, … navajeni smo delovati v takem kaosu, prepričani smo, da je to naravno. Poleg tega se v nas neprestano pojavljajo številne misli, ki ustvarjajo še dodatni kaos. V taki zmedi je nemogoče slišati notranji glas.

Koliko krat smo na razpotju, ko ne vemo kam in kako naprej, … odgovore iščemo v družini, pri prijateljih, okolici, … Najtežje se je poglobiti vase in se ob tem povezati s seboj; prisluhniti, slišati. Kot npr. iskanje prave postaje med številnimi radijskimi valovi, ko vsaka vibrira na svoji frekvenci. Ker se hkrati oglašajo in med seboj prepletajo slišimo le velik šum, zmedo in kaos. Ob vsem tem sporočila na določeni frekvenci žal ne slišimo. Šele ko odstranimo vse moteče frekvence in se naravnamo na določeno frekvenco ter se z njo povežemo, lahko slišimo sporočila. Potreben je določen napor, disciplina ter vztrajnost, da ustvarimo ustrezne pogoje. Potreben je odmik od vsega, odmik od drugih, okolice, najbližjih, … Ta naravnava je bistvena.

Naš notranji glas, ta navidezno »skriti« glasnik, vedec in modrec, je neprestano prisoten v nas samih. Če vemo, da je tako kot frekvenca določene radijske postaje vedno obstoječa, tako je tudi intuicija v nas ves čas prisotna. Žal pa zaradi številnih zunanjih motečih dejavnikov, našega načina delovanja, številnih misli, čustvenega nemira, … notranjega glasu žal še nismo zmožni slišati. Naša povezava na lastno frekvenco je žal onemogočena.

Potrebno je ustvariti ustrezno pogoje, povezavo, da kljub vsakodnevni »naravni« zmedi slišimo notranji glas. Potrebno je ustvariti in ohranjati prostor tišine in miru v nas samih. Meditacija nam to omogoča. Z vztrajnostjo in disciplino izvajanja meditacije iz dneva v dan, upočasnimo svoje misli ter postopoma ustvarimo prazen prostor, prostor miru – trenutek tukaj in zdaj. Seveda se bodo sprva misli vračale, nam povzročale preglavice, nam včasih nekoliko ponagajale, nas zavajale, potegnile v svoj začarani krog, nas držale v primežu, … včasih bodo burne, intenzivne in občutek bomo imeli, kot bi nas pogoltnile, … vendar je vse to le iluzija, ki smo si jo ustvarili.

Edina rešitev, ki nas potegne ven iz mreže misli v katero smo se ujeli, je meditacija. Po mesecih in letih meditacije bo številnost misli upadala, njihova moč bo zbledela in same od sebe bodo izzvenele. Pojavljale se bodo le še kot meglica v daljavi, spomin na stanje nemira in kaosa. Oddaljenost od številnih misli nam bo omogočila ustvarjanje in širjenje praznega prostora, ki je tako pomemben za naš notranji glas, tako kot zrak za vsa živa bitja. Trenutki miru in tišine brez misli bodo pogostejši, povezava na frekvenco notranjega glasu konstantna in sorazmerno s tišino v nas, se bo jasnost, glasnost in moč povezave krepila, čvrsta bo in neomajna.

Zavestno spajanje v meditaciji nam omogoča neprestano povezanost s kanalom notranjega glasu, s frekvenco lastne duše – intuicijo. Taka povezanost je mojstrstvo. V vsaki situaciji preprosto poznamo odgovore na vsa vprašanja, vemo kaj narediti, kako ravnati, kam se obrniti, kako delovati. Sporočila, odgovori ter posledično delovanje je popolnoma zlito z voljo lastne duše.

Le v popolni povezanosti z božanskostjo izražamo kvalitete duše in s tem delujemo iz srca ter uresničujemo v polnosti naš življenjski namen.

Fotografije: pixabay