Nekaj posebnega je, ko se prvič srečam z glasbeniki, ki ni nujno, da so profesionalni glasbeniki, in z njimi igram tako kot, da igramo skupaj že od nekdaj. Sodelovala in igrala sem z velikim številom glasbenikov. Z nekaterimi sem povezanost čutila takoj, z drugimi malce kasneje, z nekaterimi nikoli … Seveda ni težko uganiti s katerimi še vedno rada sodelujem in komaj čakam, da ponovno igram. Nekateri pa so kar zbledeli in se niso več pojavili v mojem življenju. Rada bi delila z vami to globoko ponotranjeno doživetje.

Foto: pixabay

Nedvomno gre za povezanost, ki ni samo fizična temveč tista globoka, očem skrita, notranja. Ubesedim jo kar težko. Izmika se, kot da vse obstoječe besede niso dovolj. Vsekakor to niso čustva, niso misli, niso zgolj besede.
Ni nujno, da se z glasbenikom ujamem v enakem razmišljanju, pogledu, načinu bivanja, … V tem smo si lahko zelo različni. Glasbenik lahko živi čisto na drugem koncu sveta in ga ne vidim po par let. Lahko ga prvič srečam in z njim igram. Lahko ima popolnoma drugačen pogled na življenje, čisto druge življenjske izkušnje, … toda, ko se srečava je tako, kot da skupaj igrava vsak dan. To je neopisljivo in čudovito doživetje.

Foto: pixabay

Stanje povezanosti je tako kot da bi v naprej točno vedela kaj posameznik čuti, želi in kaj bo dejansko naredil. Točno to, se potem tudi udejanji. Neverjetna globina se izrazi skozi zvok, melodijo, ki jo oblikujeva skupaj. Ustvarjava skupno zvočno pripoved, ki se preliva in zlije v celoto.
In takrat, ko je povezanost res globoka, ko se popolnoma zlijeva v zvoku melodije, doživim prijetno mravljinčenje po telesu in skoraj tako je, kot da lebdim, kot da me ni. Je samo energija, ki se izraža v zvoku, melodiji. Moram priznati, da je to tako lepo, da se res ne da opisati. Ena beseda pa je, ki se temu najbolj približa: »božansko«.

Foto: pixabay

Ni čudno, da deluje kot magnet, ki me vedno znova priteguje k sebi, me sili, da ga znova in znova doživljam in delim z drugimi. Kajti to stanje ni statično, in zato ne more obstajati samo pri meni in pri glasbenikih s katerimi ga doživljam. Temveč zaživi le, ko ga delim z drugimi. Njegova lastnost je svoboda, razširitev navzven in naokrog, … vseobsegajoče potuje v daljave, svet in vesolje.
Vedno znova sem srečna in hvaležna, da kot glasbenica lahko delim to nepozabno, bogato in prepolno stanje »božanskosti« z drugimi.