FlavtArt – PROGRAM UMETNOSTI IGRANJA FLAVTE

Vabljeni na šestdnevno intenzivno druženje od 15. do 20. julija 2019 na Bledu  (Dijaški dom SGTŠ Bled).

Vse o umetnosti igranja flavte boste spoznali, se naučili in poglobili s flavtistko Alenko Zupan.

»Največje darilo, ki si ga lahko podarimo je, da se vsak dan, iz trenutka v trenutek z opazovanjem in zavedanjem učimo umetnosti igranja flavte. Le zavestno stopanje po glasbeni poti omogoča svobodno izražanje vsega bogastva, ki ga nosimo v sebi.«

Program FlavtArt spodbuja povezovanje, zato so vse celodnevne aktivnosti (flavtistične, sprostilne, razvedrilne, …) prepletene s skupinskim duhom.

Tudi individualen pristop igranja flavte je celosten in povezovalen, kar globoko vpliva na razvoj posameznikovega igranja flavte. V vsakdan je vpeto sproščujoče-meditativno delo, poglabljanje vase, zavedanja telesa, čustev in miselnih vzorcev, spoznavanje lastnih ovir in osvobajanje le-teh, svobodno izražanje, kreativno ustvarjanje, sproščujoče igre, športne aktivnosti ter poglabljanje v raznovrstne flavtistične teme.

Program omogoča posamezniku, da se postopoma in ob pravem času povsem osvobodi ter na nastopih samozavestno in v polnosti izrazi. Poleg spoznavanja elementov igranja flavte, pa je enako pomembno tudi skupinsko muziciranje. Zato ne manjka komorne igre, kjer se s poslušanjem, prilagajanjem in ustrezno komunikacijo učimo skupnega glasbenega ustvarjanja.

Nedvomno je največje zadovoljstvo posameznika, ki se udeleži programa FlavtArt, svobodno izražanje, skupinsko druženje in ustvarjanje, kjer se posameznik zlije v celoto in v polnosti doživi umetnost igranja flavte.