FlavtArt – PROGRAM UMETNOSTI IGRANJA FLAVTE

Šestdnevno intenzivno druženje od 15. do 20. julija 2019 v Kopru  (Glasbena šola Koper).

Vse o umetnosti igranja flavte so spoznali, se naučili in poglobili udeleženci: Lara Šramel, Elia Gustin, Nena Blažič, Maruša Gjerek, Nika Može, Nika Jeraj in Alenka Krstič.

»Največje darilo, ki si ga lahko podarimo je, da se vsak dan, iz trenutka v trenutek z opazovanjem in zavedanjem učimo umetnosti igranja flavte. Le zavestno stopanje po glasbeni poti omogoča svobodno izražanje vsega bogastva, ki ga nosimo v sebi.«

Program FlavtArt spodbuja povezovanje, zato so bile vse celodnevne aktivnosti (flavtistične, sprostilne, razvedrilne, …) prepletene s skupinskim duhom.

Tudi individualen pristop igranja flavte je bil celosten in povezovalen, kar je globoko vplivalo na razvoj posameznikovega igranja flavte. V vsakdan so bilo vpeto sproščujoče-meditativno delo, poglabljanje vase, zavedanja telesa, čustev in miselnih vzorcev, spoznavanje lastnih ovir in osvobajanje le-teh, svobodno izražanje, kreativno ustvarjanje, sproščujoče aktivnosti ter poglabljanje v raznovrstne flavtistične teme.

Program je udeleženim flavtistom omogočil, da se postopoma in ob pravem času povsem osvobodijo ter na nastopih samozavestno in v polnosti izrazijo. Poleg spoznavanja elementov igranja flavte, pa je enako pomembno tudi skupinsko muziciranje. Zato ni manjkalo komornih skupin, kjer so se s poslušanjem, prilagajanjem in ustrezno komunikacijo učili skupnega glasbenega ustvarjanja.

Nedvomno je največje zadovoljstvo posameznika, ki se je udeleži programa FlavtArt, svobodno izražanje, skupinsko druženje in ustvarjanje, kjer se je vsak posameznik zlil v celoto in v polnosti doživel umetnost igranja flavte.