Vsak masterclass ali delavnica flavte namenjena mladim flavtistom je popolnoma novo doživetje. Ko se prvič srečam z mladimi flavtisti je tako kot, da bi brala novo poglavje v knjigi. Vsak ima svojo zgodbo, ki je očem in besedam skrita. V njeni globini je vse bogastvo in so vsi darovi življenja. Kot skriti zaklad, ki ga je potrebno še odkriti.
Vsak, prav vsak v sebi nosi zaklad. Nekateri mi ga razkrijejo hitreje, drugi počasneje. Vsem pa je pot skupna: izraziti svoje bogastvo, univerzalnost zaklada, ki jim je dan.

Photo: Eckart teaching

Preko vseh delujočih senzorjev ter šestega čuta prisluhnem zgodbi posameznika – mladega flavtista: odprto, brez misli in svojih predstav. Dovolim, da me posameznik nagovori, mi spregovori ter se razkrije. Skozi zvok se zrcali globina srca, ki govori o življenju, pogledih, vzorcih, navadah, ciljih, vizijah, …. Vse, prav vse lahko prepoznam. Hkrati skušam izvedeti kaj so posameznikove želje in po čem hrepeni. Kaj ga osrečuje in kaj navdihuje. Vsemu sem z radostjo odprta ter kar je najpomembnejše, prisluhnem in tako odkrivam to univerzalno, edinstveno zgodbo vsakega.
Za tiste, ki so pripravljeni pogledati vase, se dotakniti globin srca ter stopiti na notranjo pot, se transformacija prične: odkrivanje globin, ki se zrcali preko zvokov flavte.
Ob tem procesu transformacije vse bolj in bolj spoznavam in se zavedam kako je pomembno čisto vse kar počnem. Od pogleda, dotika besede, čistosti misli in delovanja samega. Izstopim iz lastnega utečenega tira navad, pogledov in vzorcev delovanja ter se predam intuiciji, ki me vodi. Poskušam delovati čim bolj čisto-nepristransko-iz srca.

Photo: Eckart teaching

V procesu transformacij-čiščenja prisluhnem posamezniku: kje se ga lahko moje srce najbolj dotakne, kako mu lahko najbolj pomagam, se mu prilagodim, da bo odkrivanje čim lažje. Vse kar ni potrebno odpada, kot odmrlo listje z dreves. Vsakemu predam točno tisto, kar sam v danem trenutku najbolj potrebuje. Vsi, prav vsi gredo skozi transformacijo. In prej ali slej jo vsak tudi v polnosti začuti, doživi in udejanji.
Na poti odkrivanja globin zaklada so spremembe vedno bolj slišne in vidne. Edina stalnica, ki spremlja celoten proces je radost srca, ki s svojo neomajno svetlobo, močjo in ljubeznijo bolj in bolj razsvetljuje in razkriva posameznikov skriti zaklad.