Zgodi se, da se v življenju znajdem v navidezno brezizhodni, brezupni in brezciljni situaciji. Vzrokov je lahko nešteto. Ob tem se zavedam nekaj dejstev: da sem si to situacijo na pot priklicali sama, v tem trenutku sem na preizkušnji, v sebi imam moč ter kar je najpomembnejše: dejstvo je, da se lahko vedno osvobodim iz kakršnega koli kaotičnega, brezupnega stanja.
Preko izkušenj se učim prepoznati in spoznati samo sebe – kdo pravzaprav sem. In lahko rečem, da se največ naučim ravno takrat, ko se znajdem v takih situacijah. Če jo prebrodim in prej ali slej jo, »sem na konju«. V življenje stopam še močnejša, zrelejša in trdnejša v svojem bistvu. Še bolj jasno vem kaj hočem in kakšna želim biti.

Foto: pixabay

Ko se znajdem v težki situaciji, ki je lahko tudi kruta, celo nevzdržna in me spravlja v obup, je zelo pomembno, da se intuitivno obrnem vase, se povežem s svojim bistvom. V sebi prevetrim vzroke za stanje v katerem sem se znašla. Dotaknem se vseh obstoječih možnosti nastanka zanjo. Vzrok ni nujno vedno v meni, vendar je pomembno, da vem, da ni slučajno, da sem se v taki situaciji znašla ali sem ji bila priča. Do situacije poskušam vedno biti nepristranska, vanjo čim manj vpletam čustva in svoje miselne vzorce-poglede. Poskušam biti čim bolj odprta in nenavezana.
Kaj pomeni biti nenavezan? Zame pomeni to, da se iz situacije izvzamem, se od nje odmaknem, oddaljim in nanjo gledam nepristransko. Tako v čustvih kot v mislih. To je najtežje. Seveda to ne pomeni situacijo zanikati, temveč ravno obratno, jo sprejeti in vse skupaj videti iz ptičje perspektive. Nenavezanost je ključ do rešitve iz še tako brezupne situacije.

Foto: pixabay

Pomaga mi tudi, da se v še tako nerešljivi in nemogoči situacij spomnim, da je to le trenutno, prehodno stanje in da vedno obstaja luč na koncu tunela. Vem, da imam vedno možnost izbire ali bom dopustila takšno stanje še naprej ali kaj spremenila, se premaknila iz mesta in ukrepala. Včasih je potrebno le spremeniti svoj pogled, naravnanost. Zavedam se, da je le od mene odvisno ali se bom oprijela še tako majhne bilke upanja ali pa to stanje še naprej dopustila.
Pripravljena sem prisluhniti, videti, se soočiti z vzorcem, ki me je pripeljal v to kaotično, brezupno stanje in pripravljena sem ukrepati. Saj vem, da bom le tako našla moč za sprejemanje nadaljnjih odločitev in pogum za naslednji korak v življenju.
Verjamem vase, v svojo notranjo moč in zaupam svojemu notranjemu glasu, ki me vodi. Hvaležna.