Vrednote kot so delavnost, vztrajnost, disciplina, odprtost in srčnost, so me oblikovale v glasbenico, pedagoginjo in organizatorko. Brez teh vrlin ne bi bila tako uspešna v življenju. Zato lahko preprosto rečem, da živim svoje poslanstvo.

Sama sem pri svojem pedagoškem delu vzornik, vodnik in terapevt v enem. Svoje kvalitete prenašam na vse, ki so dovolj odprti, da jih absorbirajo. Seveda se posamezniki med seboj razlikujejo in je od teh razlik zelo odvisno, koliko in kako kvalitetno bo moje predajanje znanja sprejeto. Vendar je pomembno predvsem to, da seme posejem. Ko bo pravi čas in pravi pogoji, bo to seme mogoče tudi vzklilo. Nikoli se ne ve.

Foto: pixabay

Poleg tega, da neprestano spodbujam posameznika k razvoju glasbenih sposobnosti, pa mu pomagam tudi pri njegovem individualnem osebnostnem razvoju. Kot kompas kažem smer vsakemu učencu posebej ter ga spodbujam, da se odpre ter izraža svoje osebnostne kvalitete.

Zakaj je zame to tako pomembno in zakaj tudi sama to počnem? Ker me je to oblikovalo v to, kar danes sem. Zavedam se namreč pomembnosti vplivov, ki so jih name imeli številni učitelji. Z njihove strani sem skozi življenje neprestano prejemala spodbude, nasvete in usmeritve. Le-te so me spremljale skozi leta učenja in igranja flavte. Spoštovala sem dragocene modrosti učiteljev in jih vedno brezpogojno sprejela, upoštevala ter udejanjala. Bilo mi je samoumevno, da sem jih vpela v svoje življenje, se jih vedno znova poskušala držati, se jim približati, dokler niso postale del mene. Bile so in so mi še vedno svete.

Tudi sedaj, ko se srečujem s številnimi glasbeniki, pedagogi in umetniki, vedno z zanimanjem prisluhnem njihovi poti, izkušnjam in modrostim, ki jih nosijo v sebi. Pot odrekanja, posvečanja ur in ur igranju inštrumenta, glasbi ter hkrati njihova neumorna predanost, vztrajnost, disciplina in neizmerna ljubezen do svojega dela.

Foto: pixabay

Občudujem in globoko spoštujem vsako prehojeno pot. Bogastvo izkušenj, ki mu prisluhnem iz prve roke, mi ogromno da in me veliko nauči. V izkušnjah drugih prepoznavam modrosti, znanje in skrite (zakrite) nasvete, ki so mi podarjeni, da jih sprejmem v svoje življenje. To so moji učitelji sedaj, ko sem že krepko zakorakala v svoje poslanstvo. Njihova modrost, znanje in nasveti so mi sveti, kot so bili nekoč modrosti in nasveti mojih učiteljev. Za to sem neizmerno hvaležna.