Seminar flavte – Jasmine Choi

­

Seminar flavte – Jasmine Choi

04. 11. 2020, Zoom

SEMINAR flavte – Jasmine Choi (Avstrija/Koreja)

Predavateljica: Jasmine ChoiZa dijakinje flavte Umetniške gimnazije Koper in učenca flavte Glasbene šole Koper sem organizirala seminar flavte na daljavo, ki ga je vodila znana flavtistka, Jasmine Choi.


»Mini masterclass je izredno hitro minil. Zabavno mi je bilo, ker smo se pogovarjali samo v angleščini. Naučil sem se uporabljati boljše vibrato (drugačen za vsak ton). Jasmine me je naučila tudi boljše igrati piano. V bistvu mi je hitro našla moje šibke točke in mi jih potem pomagala odpraviti. Zanimivo mi je bilo tudi poslušati druge. Želel bi si več takšnih izkušenj.« Enej Gržančić, 4. r.


»Masterclass z Jasmine Choi je bila odlična ter zelo zanimiva izkušnja, tudi zato, ker se je izvajal na daljavo. Vsekakor mi je z drugega vidika pomagala videti napake in stvari, ki jih moram popraviti. Tudi s poslušanjem drugih udeležencev sem pridobila veliko novih in uporabnih informacij. Zelo sem uživala in upam, da se kmalu spet vidimo. Hvala za to izkušnjo!« Jana Ilić, 1. d.


»Masterclass z izjemno flavtistko in umetnico, Jasmine Choi, je minil v prijetnem glasbenem duhu. Še vedno sem polna navdušenja in veselja, da sem imela priložnost ustvarjati s tako srčno glasbenico. Še posebej mi je bilo všeč, ko nam je tako predano pripovedovala o glasbi in svojih osebnih izkušnjah. Menim, da to zelo veliko šteje, še posebej v časih, v katerih smo sedaj, saj osebo tako veliko bolj začutimo, to pa je seveda zelo pomembno pri temu, da se odpremo in na takšen način veliko lažje izražamo sebe in pripovedujemo z glasbo – smo bolj odprti za informacije, ki jih prejmemo.  Najbolj mi bodo v spominu ostali vsi njeni primeri, s katerimi mi je pomagala do boljšega razumevanja glasbe, skladb, ki jih igram. » Maruša Gjerek, 3. d.


»V sredo sem se udeležila mojstrskega tečaja s flavtistko Jasmine Choi. Začutila sem, da na skladbe gleda drugače, bolj zanimivo – vsaka skladba ima svojo zgodbo, s katero se predstaviš, poleg tega pa še upoštevaš okvirje skladatelja. Pokazala mi je, kako naj stojim za tem kar igram in si istočasno dovolim več kreativnosti. Povedala mi je tudi, kako si težje skladbe lahko naredimo zanimivejše in se vanje tudi poglobimo. Upam, da bom Jasmine lahko v prihodnosti spoznala tudi v živo.« Nika Može, 3. d.

4 november, 2020|