Seminar za flavto – Adél Oborzil

/, Delavnice, predavanja, seminarji, Vhodna stran/Seminar za flavto – Adél Oborzil
­

Seminar za flavto – Adél Oborzil

11. 04. 2022, Glasbena šola Koper

SEMINAR za flavto – prof. flavte Adél Oborzil (Avstrija)

Predavateljica:  Adél Oborzil

Za dijakinje flavte Umetniške gimnazije Koper sem organizirala seminar za flavto, ki ga je vodila profesorica na Gustav Mahler Private University for Music (GMPU), Celovec, Avstrija, Adél Oborzil.


»11. aprila smo flavtistke UG Koper imele seminar s profesorico Adél Oborzil iz Gustav Mahler Private University for Music (GMPU), Celovec, Avstrija. Vse skupaj je potekalo v veliki dvorani glasbene šole Koper. Vse smo poslušale seminar v celoti, si zapisovale in se druga od druge naučile veliko novega. Moja ura mi je bila zelo zanimiva a hkrati zelo izčrpljujoča saj sva s profesorico delali na nastavku flavte, pravilnem pihanju, sproščanju ustnic in prstov. To je bil tudi moj prvi seminar v živo zato je bila to zame velika in nova izkušnja.« Manca Fajdiga, 1. d.


»Na ponedeljkovem seminarju za flavto s profesorico Adél Oborzil mi je bilo zelo všeč, da smo imeli seminar v živo v dvorani glasbene šole Koper, saj je bila to čisto drugačna izkušnja kot pretekli seminarji, ki so potekali na daljavo. Zelo mi je bilo zanimivo saj je vedno dobro slišati mnenje in rešitve še od drugega profesorja tudi če so enake. Vzdušje se mi je zdelo sproščeno in zato mi je bilo lažje slediti napotkom. Z veseljem bi izkušnjo še kdaj ponovila.« Manja Moškrič, 1. d.


»Zelo sem vesela, da sem se udeležila tega seminarja saj sem zelo uživala in se naučila veliko novih stvari, tako pri poslušanju ostalih kot pri izvajanju skladbe, ki sem jo izdelovala s profesorico. Največ znanja sem pridobila na področju igranja v stilu klasicizma in baroka, kar sem zelo potrebovala. Dobila sem tudi koristne nasvete glede izboljšanja tehnike. Upam, na še več takih seminarjev.« Jana Ilić, 2. d.


»Vesela sem, da sem imela priložnost sodelovati na seminarju za flavto profesorice na akademiji v Celovcu Adél Oborzil. Seminar nam je organizirala prof. mag. Alenka Zupan. Vse ure so potekale v angleškem jeziku, kar je bilo super, saj smo se tako naučile tudi tujih izrazov. Govorjenje v tujem jeziku krepi našo iznajdljivost in fluidnost govora. Spoznala sem nov način igranja (avstrijska šola), katere prej nisem tako dobro poznala. Njeni komentarji mi bodo pomagali pri izboljšanju pomanjkljivosti. Zelo sem hvaležna, da sem lahko aktivno sodelovala in poslušala še vse ostale dijakinje flavte, ker tudi z opazovanjem se lahko veliko naučimo.« Nika Može, 4. d.


»Na seminarju s profesorico Adél Oborzil smo bile zelo pridne in delavne, kljub temu pa je bilo vzdušje sproščeno. Super se mi je zdelo to, da sem spoznala način interpretacije in izvajanja, ki ga do sedaj še nisem bila vajena. Zdi se mi, da nam takšni seminarji zelo koristijo in širijo obzorja na vseh področjih. Sem zelo vesela, predvsem pa hvaležna za še eno novo izkušnjo.« Maruša Gjerek, 4. d.

11 april, 2022|